2023-11-03
尖沙咀愈來愈多食肆,今日就俾我搵倒間優質又💰抵食💰既火鍋私房菜。旅鍋店內有4間箱房,好適合一大班朋友👬👭一眾,而大廳坐位舒服,鬆動,舖頭雖然唔係好大,但係唔會有一種侷促嘅感覺。👍🏻🍲湯底🍲有好多選擇,我選擇咗🌎環球鴛鴦鍋🌎,佢係一半係🌶️麻辣🌶️而另一半就係羊肚菌湯,見到個湯底,啲口水都已經擁晒出嚟。🤤🤤旅鍋而家仲做緊🐮新鮮手切牛🐮全部半價既💰優惠💰,我今晚就order咗兩份,百幾蚊大大碟仲要係優質牛肉,各位牛魔王,一定唔可以錯過!🐮牛肉🐮必食之外,仲有個🐟新鮮魚鰾🐟又係一絕,魚鰾厚身肉爽,口感結實彈牙,一份有8大條,我自己都食左5條🙈🙈食得麻辣邊爐,點少得響鈴同埋炸枝竹😏,放入湯底唔好太耐,索晒啲麻辣汁🌶️同埋羊肚菌湯,唔需要點任何醬汁,外軟內脆,配埋佢本身嘅豆香,係會令你食到停唔到口。🥬蔬菜類🥬方面,我試咗油麥菜,新鮮爽脆仲帶小小菜既甜味。除咗手切牛肉🐮有做半價優惠之外,佢仲有個二人前既龍蝦鍋海鮮套餐,都只係五百幾蚊,下次黎我一定要試下!😉
🥬蔬菜類🥬方面,我試咗油麥菜,新鮮爽脆仲帶小小菜既甜味。