2023-11-13
本身想帶仔仔再去科學園嘅Meraviglia Bar e Ristorante 親子餐廳,好在打去Book先知佢地因為投標唔成功,轉咗去尖東嘅La Base,一於去轉移陣地,唔使失望~之後仲可轉戰科學館呢度私隱度比較高,出面有個露台,有吹氣滑梯同小廚房俾小朋友玩,坐出面仲望到少少海景!都幾Chill, 仲有打卡位影靚相我好掛住佢哋嘅招牌菜「意式烤本地農場雞配有機瓜菜」外皮烤到金黃香脆,雞肉嫩滑好有雞味👍🏻配菜全部都系有機瓜菜,堅新鮮清甜😋🦐海鮮拼盤 有小朋友最愛嘅三文魚柳x2燒虎蝦x2, 燒帶子x2, 燒魷魚 🦑1 條 及 燒鯖魚 1條 全部都燒得岩岩好,帶出海鮮嘅香味,好惹味😋Pizza Hawaiian 材料用咗有機00粉,比一般麵粉貴7-8倍,自家制有機蕃茄醬:選用有機蕃茄、有機西芹、有機紅蘿蔔等用慢火烹調,材料新鮮自然好味😋White Sangria 白酒水果酒老公最愛,而且有驚喜,竟然加入咸檸檬🍋增添一份港式嘅味道Fruitology其實即系雜果賓治,不過用咗新鮮西柚,而且最吸精就系上面熊仔造型嘅冰塊🧸啱曬打卡我地鐘意Labase 系因為佢地只用全天然無激素肉,蔬菜大部份系有
我好掛住佢哋嘅招牌菜「意式烤本地農場雞配有機瓜菜」
🦐海鮮拼盤
有小朋友最愛嘅三文魚柳x2
全部都燒得岩岩好,帶出海鮮嘅香味,好惹味😋
Pizza Hawaiian
White Sangria 白酒水果酒
老公最愛,而且有驚喜,竟然加入咸檸檬🍋增添一份港式嘅味道
Fruitology
我地鐘意Labase 系因為佢地只用全天然無激素肉,蔬菜大部份系有機,仲有自家種殖香草,食材天然健康,食得安心又好味
呢度環境靜靜哋,可以傾到偈,最緊要系冇限時間 👍👍👍 而且仲系Pet Friendly, 朋友帶埋狗仔過黎一齊玩都得
仲可以包場搞生日會/ 活動都可以
肥髀同哥哥玩,爸爸媽媽就可以安靜食餐飯