2019-04-06
鯉魚門海鮮出名係人都知,但係今次就係真係第一次試啦。我覺得成世人點都要是一次入鯉魚門食海鮮嘅。我哋訂咗一圍枱,叫咗六個海鮮加水果拼盤,埋單都要五千幾蚊,雖然係幾貴下,但係啲海鮮真係非常新鮮嘅,唔怪得呢度既海鮮咁出名呀!呢度係自己去揀海鮮,跟住就拎入酒樓比佢哋煮。第一碟上嚟嘅嘢就係新鮮嘅海蝦🍤就咁去整熟佢就係食蝦最新鮮嘅方法,好正真係好新鮮!跟住就係聖子啦,其實都幾大條下,今次嘅調味方法加左少少辣醬,都幾惹味😄本身諗住叫芝士伊麵焗龍蝦🦞但係諗住可以食到新鮮嘅海鮮味,所以就上湯焗, 龍蝦味係真係新鮮同正,我覺得龍蝦細咗啲。有啲唔夠喉。終於到咗我嘅至愛海鮮—鮑魚,大大隻,超好味😋😋扇貝都唔錯啊,粉絲蒜蓉同扇貝加埋一齊冇得彈👍之後上左好多蜆,呢樣海鮮就比較普通啲啦,最後都冇食哂🤣🤣仲有條東升斑,都新鮮嘅。最後佢嘅水果拼盤份量十足有半隻芒果同木瓜😄😄
終於到咗我嘅至愛海鮮—鮑魚,大大隻,超好味😋😋
扇貝都唔錯啊,粉絲蒜蓉同扇貝加埋一齊冇得彈👍 之後上左好多蜆,呢樣海鮮就比較普通啲啦,最後都冇食哂🤣🤣仲有條東升斑,都新鮮嘅。最後佢嘅水果拼盤份量十足有半隻芒果同木瓜😄😄