2023-09-16 51 views
平日好少夜晚出街食飯. 因為返學關係所以同同學黎呢間試下. 因為佢係學校隔離, 落緊雨就最就腳. 平日見佢有條人龍. 可能呢排成日落雨, 出街的人少左, 晚上六點零唔駛排隊即刻有位. 佢係用QR code落單. 落完單會比張單你望下岩唔岩. 可能因為我地接收network有問題. 驚落唔到單. 所以問左侍應. 佢就比張單我地confirm. 唔知其他人有無咁做.然後全部點心都似係即叫即蒸, 黎到都係熱辣辣. 出晒煙. 我地三個人叫左最傳統的蝦餃, 燒賣. 叉燒腸. 然後佢有鵪鶉蛋燒賣, 再叫埋一個籠仔飯(籠仔金針雲耳雞飯)同一碟菜芯. 點心唔差, 好足料, 蝦餃同燒賣都好清楚見到隻蝦. 鵪鶉蛋燒賣唔係度度都有. 因為係熱辣辣所以都好好味. 呢度的部份點心重有得選兩粒或者四粒. 兩位黎到都唔駛驚要食重覆. 個籠仔飯比想像中大. 重要好抵食$36. 每人都食到兩碗, 雞都好滑. 唯一係碟菜芯(無影相), 如果可以再林少少就好. 由於比較硬身. 所以都需要d時間完成. 最後呢度的茶無記錯應該得一款. 坐底已經見到壼茶係度. 你飲唔飲都會收茶錢. 不過佢除左中國茶之外, 重有其他好似奶茶的比你

然後全部點心都似係即叫即蒸, 黎到都係熱辣辣. 出晒煙.

燒賣
懷舊鵪鶉蛋燒賣
籠仔金針雲耳雞飯
最後呢度的茶無記錯應該得一款. 坐底已經見到壼茶係度. 你飲唔飲都會收茶錢. 不過佢除左中國茶之外, 重有其他好似奶茶的比你落order叫. 呢樣係唯一同平時茶樓唔同.
Other Info. : 我地係真金百錢幫襯呢間鋪.
2023-09-11
$61 (Dinner)
燒賣
懷舊鵪鶉蛋燒賣