2014-07-20 1796 views
經過山林道見到一個eyecatching 的招牌, 原來近開左一間新既雞煲店. 店內設計有別於平日見到的雞煲店. 紅色的牆身感覺好welcoming. 門口的服務員笑容很好. 好快就安排好坐位. 服務員好有禮貌熱心介紹食物. 原來這裡的雞煲不是冰鮮雞, 而係新鮮雞. 難怪肉質好新鮮好嫩口. 唔會好似冰鮮雞咁"鞋口".唔止可以食到刺激的麻辣仲可以食到雞味. 無戲場. 枱面上的墊台紙有介紹到不同的雞種. 我地叫左嘉美雞. 因為嘉美雞出名無打抗生素同生長激素. 雞煲到, 個賣相幾好. 個味道仲好好. medium spicy 一開始食唔會好spicy 但係食食下就慢慢感受到. 響鈴就咁食已經好脆. 仲有鬼馬油炸鬼好新鮮同脆. yum yum.個薯粉同餃子highly recommend! 我地得三個人, 當中有朋友食素所以點了很多菜類. 想點丸食, 但怕個portion 大. 不過經理好窩心, 為我地order 左雙拼. 又可以試多樣野. 最後仲有甜品. 下次再去會再試埋牛肉, 見隔離台的牛肉很新鮮. 仲想試埋o個個冬瓜盅中間有粥的煲. 好得意. 不過服務員建議預約訂呢個盅會好點. 因為個盅

下次再去會再試埋牛肉, 見隔離台的牛肉很新鮮. 仲想試埋o個個冬瓜盅中間有粥的煲. 好得意. 不過服務員建議預約訂呢個盅會好點. 因為個盅都好受歡迎. 總結今次食物大部份都好好味好滿意, 同nice service, 一於下次再黎試埋其他得意野!
響鈴同急不及待食緊的鬼馬油炸鬼
嘉美雞