2018-03-29
一班朋友當中成日會交換飲食情報,他們每每食過覺得正會推介,今期銅鑼灣登籠街永光頂樓25/F, 有間高質,無論環境同食物都得到高度評價!即管訂位去嘆下先。門外已有大大個招牌,實唔會揾唔到。 齊人到達店內環境舒服,非一般火鍋店,其實他們也有小菜見到都好正咁,不過幾位朋友投票決定火鍋麻一麻佢喎,先上配料小食同茶和Menu比我們揀湯底同食物。可以選雙拼湯底麻辣牛小排鍋同椰皇五指毛肚豬骨鍋各半份先講麻辣好啱我呢個初哥,睇落有點擔心食唔到,但估唔到麻嘅感動比辣強,尤其喜愛鴨紅,他們menu寫明用上紐西蘭鴨血,仲話貴點都想客人食得安心的。不過真係好入味軟滑,口感非常正。一碟都好多件 $58 價錢合理 薄切牛脷 亦係呢道好正嘅,只需灼幾灼就已經可以食,食到牛味質地就脷心軟熟邊位有咬口。手切安格斯 $168肥瘦適中還有雲吞石紋理,入口嫩滑可能薄切但都有牛味。田園雜菜 $78好豐富,繼粟米,生菜,皇帝菜,A菜同旺菜多款。新鮮蔬菜火鍋必備!其他食材都好多選擇,自己就覺得黑柏葉同牛黃喉亦係爽口之選。
可以選雙拼湯底
麻辣牛小排鍋同椰皇五指毛肚豬骨鍋各半份
一碟都好多件 $58 價錢合理
手切安格斯 $168
肥瘦適中還有雲吞石紋理,入口嫩滑可能薄切但都有牛味。
田園雜菜 $78
好豐富,繼粟米,生菜,皇帝菜,A菜同旺菜多款。
新鮮蔬菜火鍋必備!
其他食材都好多選擇,自己就覺得黑柏葉同牛黃喉亦係爽口之選。