2018-11-28
近排想同屋企人去搵啲高質嘅日本菜食,黎到九龍城 因為九龍城本身都多小食同唔同餐廳,行行下就見到呢間漁吉 全部丼飯大概一百二十幾蚊至二百蚊左右 一入到去裝修都好日式風格 見到有啲好似浮世繪咁嘅裝飾 全部位都幾闊落 成間餐廳可以容納30人左右 不過呢間日式餐廳比較特別嘅係 佢喺水壺倒出黎既唔係茶 係味噌湯 仲有溫馨提示要搖均勻先飲 味噌湯好鮮甜 作為餐前飲好適合 不過如果可以有埋水or茶飲就好menu除左丼飯仲有好多小食 有蟹肉茶碗蒸同海膽茶碗蒸 非常高質 蛋勁滑 今次我同屋企人叫左三個丼飯 驚自己食唔哂嘅話可以叫少飯 餐廳都好願意配合 而所以材料都好新鮮 海膽好creamy 蝦非常彈牙 三文魚口感豐富 魚子好足料 玉子仲有埋餐廳名 非常適合打卡 overall黎講 cp值好高 餐廳仲有唔少日本先見到既汽水款揀 例如係富士山汽水
豪快海鮮丼
餐廳仲有唔少日本先見到既汽水款揀 例如係富士山汽水