2022-09-27 324 views
朋友推介,佢話有意無意間發現左間食材新鮮嘅日式餐廳,所以今晚佢帶左我黎呢度。門面已經好日式裝修,內外都係木系設計,有型格。地方好大,環境感覺舒服。餐牌好多嘢食,見到都想食。朋友發辦叫左一個丼飯、刺身、壽司同埋餐牌嘅推介。沙律菜及麵豉湯︰叫丼套餐就會有,沙律菜乾淨爽口配麻醬,麵豉湯都幾好,唔會太鹹。夢之丼︰賣相非常好,好豐富。裡面有三文魚蓉、三文魚子、鮮帶子、牡丹蝦、海膽、松葉蟹同埋左口魚裙邊等,魚生新鮮帶鮮味,鮮帶子size都唔細,淋上橙醋一齊食,酸酸地,又幾清新,整體真係正。花錦魚生丼︰呢個樣都好靚,有三文魚、白身魚、赤蝦、左口魚邊、金蟹子、三文魚子、櫻花蝦、蟹膏豆腐、青瓜、甜蛋、玉子漬、松葉蟹同埋蜆肉,因為佢切碎左,食落滿口魚生,撈埋生雞蛋食比較香同滑,食材同樣新鮮,口感滿足。蟹皇醬燒蟹膏豆腐︰豆腐入口勁鮮味,配上蟹皇醬同蟹膏真係絕配,有驚喜。左口魚邊壽司︰燒左帶少少油脂滲出,加埋木魚絲一齊食,夠味又好食。刺身中拖羅︰睇個樣就知好食,咬落係有薄薄油脂滲出,肥美,真係想食多幾塊。牡丹蝦︰夠大隻,夠甜夠鮮味,我就最鐘意。磯燒北海道珍寶帆立貝︰帶子燒過好香,包住幾塊紫菜食,做到內軟外脆嘅

餐牌好多嘢食,見到都想食。朋友發辦叫左一個丼飯、刺身壽司同埋餐牌嘅推介。

刺身

牡丹蝦︰夠大隻,夠甜夠鮮味,我就最鐘意。

磯燒北海道珍寶帆立貝︰帶子燒過好香,包住幾塊紫菜食,做到內軟外脆嘅口感,真係唔錯。

2022-09-26
Type of Meal