2018-06-08 70 views
有冇諗過喺香港可以喺一個咁嘅地方食蒸氣火鍋:高樓底又有空間感的木屋,木屋外面又有幾張長木枱,仲有一個露天金魚池,旁邊仲有三隻超巨型大烏龜,一旁仲有不同新鮮嘅活海產直接成為蒸氣火鍋嘅食材?唔係講假,呢度唔係台灣丶大陸,而係屯門藍地輕鐵站旁的火鍋餐廳,佢仲提供多種德國樽裝啤酒,啱曬鐘意飲麥味重啤酒嘅我。今晚食左個海鮮蒸氣火鍋套餐,有龍蝦丶蟹丶大蝦丶扇貝丶帶子丶聖子丶大大小小嘅新鮮貝類海鮮,仲有咸鷄丶烏冬丶同埋滙聚海鮮精華嘅白粥,海產新鮮不容置疑,侍應會替你用計時器配合每款不同海鮮蒸熟的時間,我同朋友一邊傾計一邊飲啤,侍應到時候就將蒸好的海鮮放在大家面前,跟著又將另外一樣海鮮放入蒸氣煱內,如此這般,我地就慢慢享受這次美味的海鮮蒸氣火鍋大餐了。
今晚食左個海鮮蒸氣火鍋套餐