2019-01-12 1379 views
今日朋友生日飯,太子大紅袍打邊爐,聽左咁耐第一次去,首先揀咗個湯底,麻辣椰子雞鴛鴦湯底,麻辣我自己覺得真係唔辣嘅,椰子雞都算足料牛肉$298叫咗一碟呢隻望落去個樣幾靚,食落去都有牛味嘅但係唔算好濃郁,不過啲顏色望落去係好新鮮新鮮哦腸呢個好食喎好乾淨,好肥美珊瑚蚌爽口貴妃蚌鮮甜爽脆好味炸響鈴食落去好香脆鬼馬油炸鬼🦐膠賣相幾靚不過其實食落去冇乜特別墨魚丸入邊真係有新鮮墨魚肉好好食呢個雜錦水餃韭菜餃普通,吃松露幾香不過所有水餃類嘅皮都太厚牛肉刺身賣相好靚份量就真係好小,其實就食唔到有牛肉味好似紙咁薄,不過本身我本人就好鍾意食刺身所以都鍾意嘅白鱔片超薄所以冇咗口感變得唔好食芝士牛丸其實咬入去食唔到芝士味蔬菜嗰啲都係平時嘅咁冇乜特別最後送咗雪糕有榴槤同椰子味,冇諗過個雪糕幾好食,不過呢度啲店員真係幾好服務態度尤其是一個男仔,可以再嚟!不過價錢我覺得都係略嫌貴左少少,人均$400,久唔久打下OK嘅

牛肉$298

新鮮哦腸
呢個好食喎好乾淨,好肥美

珊瑚蚌

賣相幾靚不過其實食落去冇乜特別

墨魚丸
入邊真係有新鮮墨魚肉好好食呢個

雜錦水餃
韭菜餃普通,吃松露幾香不過所有水餃類嘅皮都太厚

牛肉刺身

白鱔片