2016-10-02 2063 views
BBQ 7080 呢個名已經幾深入民心,但係我一直都未食過。今次佢用平昌呢個名開,但係我見係 by BBQ 7080,返正朋友叫到就去食下(啱呀又係朋友叫到😂)我地早一晚打去 book 枱,不過可能係繁忙時間所以一直都冇人聽,until 夜小小先成功 book 到,正因如此我地唔使等位可以直接入座入座時埸唔係滿座都有半滿,坐低後首先有小食頂下肚,除左泡菜我食落覺得有啲唔同味之外,其他都唔差嘅,頂下肚都好(不過生菜係夾肉食嘅😂)野飲就係出面自己攞,除左有可樂同忌廉奶之外,亦都有出面比較少有嘅提子汁同蘆薈汁,一場黎到當然要飲特色飲品啦野食就係有張A5紙比你剔,唔係話好多款式,但係都足夠嘅除左要燒嘅肉之外,呢度都有唔少小食,當然要試下,順使食住等燒熟啲肉今次因為掛住食,所以唔係太多相,有幾多講幾多啦辣炒年糕首先講明,我係食左先再影,所以一碟嘅份量係唔只咁少年糕軟硬適中,食落口係正常嘅,亦都食到辣味,不過就唔算太辣煎餃個皮煎得幾脆,咬落去係有小小爆開嘅感覺,同埋食落唔覺得好油膩冷麵麵條幾有彈性,隻熟蛋都及格,雖然冇用冰去鎮住碗麵,但係食落都有涼爽嘅感覺韓式炒粉絲呢個同冷麵相比係痴身小小(當然啦

小菜
飲品
野食就係有張A5紙比你剔,唔係話好多款式,但係都足夠嘅

今次因為掛住食,所以唔係太多相,有幾多講幾多啦

辣炒年糕
辣炒年糕
首先講明,我係食左先再影,所以一碟嘅份量係唔只咁少

年糕軟硬適中,食落口係正常嘅,亦都食到辣味,不過就唔算太辣

煎餃
煎餃

冷麵
冷麵

韓式炒粉絲
韓式炒粉絲
呢個同冷麵相比係痴身小小(當然啦,炒架喎),但係食落都唔覺油膩,過下口癮食小小幾正

炸雞
炸雞
因為舖頭唔係主打小食,所以炸雞係得一種普通嘅,感覺肉質係冇其他舖頭咁嫩口,而且係冇 source 就咁食,不過口感都唔差嘅
至於燒肉就唔逐一評價啦,整體質素係唔錯嘅,食完成餐都冇覺得唔好食

有特別印象嘅係烤豬片,上枱果陣係一大塊,我地自己剪到細細塊咁燒(枱面已提供較剪一把),味道準確啲講似係醃過嘅味道,其實幾惹味,不過唔知係咪太細塊所以幾易燒燶

另外烤鰻魚加埋汁幾入味,魚肉都算唔錯,係價得推薦嘅

燒雞肉串都可以一試,加埋大量醬非常惹味(重點!),啲肉入口都幾淋,不過上果陣係同生肉放埋一齊,就算本身係熟嘅都要再燒下先好放入口

點野食黎講冇漏單嘅情況,而小食基本上都係用細碟上,唔使驚食得太多啲燒肉食唔晒

現場嘅抽煙效果其實唔差,喉管都放得幾近爐面,最少唔會成個場都係煙

最後埋單連加一盛惠二百幾蚊,以呢度嘅水準黎計係合理嘅
2016-09-20
$217.8 (Dinner)
飲品
  • 燒雞肉串