2018-08-14 138 views
今晚約左中同食飯,佢同我咁岩港島區返工,所以我地揀左中環 (大家既中間點)食飯.去左居食屋「和民」~估唔到我地 2 個女仔都叫左好多野食,有:牛肉鍋烏冬因為我地好肚餓既關係,我地先叫左個烏冬先~個湯底少少鹹,但可以接受到,而入面勁多牛肉,同有隻溫泉蛋,正!三文魚牛油果反卷,我地本身好中意食三文魚同牛油果,所以當有呢個配搭真係要即叫!三文魚同牛油果夾得好好味,中間亦都係蟹柳同青瓜,好FRESH 唔錯!另一個軟殼蟹加州卷,入面既軟殼蟹都幾香脆~至於雞扒PIZZA,細細件,剛好係4件適合2人食! pizza的餅底深得我心,帶麵粉香,夠咬口~最後點埋個甜品先滿足,我地叫左個脆炸日本產有機蕃薯伴雲呢拿雪糕~熱辣辣嘅蕃薯配雲呢拿雪糕係好味嘅,不過個雪糕好快溶。。。><overall 環境唔錯, 坐得舒適, 傾計最岩 =]
估唔到我地 2 個女仔都叫左好多野食,有:

牛肉鍋烏冬
因為我地好肚餓既關係,我地先叫左個烏冬先~

另一個軟殼蟹加州卷,入面既軟殼蟹都幾香脆~

overall 環境唔錯, 坐得舒適, 傾計最岩 =]

2018-08-13