2022-06-16
【新Menu!!工業風型格酒吧啡店🪵🍃】/////下一站…天后(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐廳用左水泥牆襯托樓底高嘅環境 帶工業風型格嘅氛圍🤤日頭同夜晚會有兩個風格 分別係咖啡店同酒吧 小編夜晚去嘅時候 光線比較昏暗 有個蠟燭仔喺枱面 同朋友坐係吧枱附近 食住嘢飲cocktail係幾chill😌.👉🏻Tuna & Avocado Tartare ($138)小編推介必點嘅前菜款式🪄滿滿嘅吞拿魚蓉配搭牛油果🥑 蟹籽 可以食到魚油嘅香 豉油同Wasabi味 多重口味刺激味蕾 幾特别😋.👉🏻Fries - Truffle ($78)香脆薯條配上黑松露醬 黑松露醬味道香氣十足 感覺幾rich!!薯條加鹽調味會更好~.👉🏻Mentaiko Pizza ($138)薄餅偏薄 好似薯片卟卟脆 食多幾件都唔會膩🤪而紫菜粉 芝士同明太子醬呢個配搭鹹鹹甜甜幾惹味 仲食到脆脆地嘅日本小魚亁 充滿日式風味😽.👉🏻Triple Cheese Pasta w/ Soft-shell Crab ($168)係原隻油炸過嘅軟殻蟹啊 唔油膩呢個位有加分🦀️有三重芝士太邪惡haha(*¯︶¯*)醬汁偏濃稠意粉有彈牙嘅感覺 可惜食到最後有
/////
👉🏻Fries - Truffle ($78)
👉🏻Mentaiko Pizza ($138)
係原隻油炸過嘅軟殻蟹啊 唔油膩呢個位有加分🦀️有三重芝士太邪惡haha(*¯︶¯*)醬汁偏濃稠意粉有彈牙嘅感覺 可惜食到最後有啲膩
👉🏻 Mixed Berries Waffle w/ Ice-cream & Chocolate Sauce ($108)
窩夫焗到外脆内軟 有淡淡蛋香 沾上朱古力醬同雲呢拿雪糕🥰比較甜但可以接受 中間有粒粒新鮮士多啤梨同雜莓 提升甜品清新度
👉🏻Chocolate Vieux Carre ($108)
Signature Cocktail Drink🍹有可可粉配苦艾酒 微甜帶有木香 朋友表示偏苦〰️
👉🏻Treacle ($98)
酒濃度唔算太高 甜度適中 飲住酒食嗰幾片蘋果 都係一種享受 特别清新同開胃🥰
——-
📍Superhooman (天后)
天后清風街16號地舖