2019-09-14 60 views
平時都好少係西灣河搵好野食,今日啲朋友話想係柴灣食下野,所以就諗起食海南雞飯。依間海南雞飯都成日見到好多人去買外賣,就決定去試下。佢除咗海南雞飯都有好多選擇,有口水雞、咖哩,仲有啲小食,豬扒、雞扒、雞腳都幾吸引。海南雞飯配油飯,佢個油飯係加咗黃薑粉,所以個賣相都幾靚,個飯都吾算太油。而海南雞就比較滑,加上我地叫咗去骨海南雞飯,所以食落都特別方便。口水雞配油飯,口水雞個醬都幾惹味,吾算好辣,但又好開胃,不過個底就有少少油。海南雞同口水雞都係套餐,所以包咗個餐湯,係東瓜煲雞,都幾清甜,仲有幾舊東瓜係入面。香茅煎豬扒,店舖好貼心,幫我地剪到一條條,方便我地share。泰式雞腳,依個係甜酸汁既雞腳,最重點係佢去埋骨,真係好方便。

2019-09-11
TakeAway