2021-12-31
夜晚係尖沙咀約左人傾野, 事前係原區食個快飯, 因聖誕期間食得太多西餐轉一轉台餐, 行到轉角就係臺坊, 以前呢個位置係許留山, 好方便就坐低左喇門面好有台南小店感覺, miss the travel day again🥺店舖坐位唔多, 大約有14個位1/ 豬扒肉燥拌麵 + 小麥胚芽奶茶 $60 + $8豬扒面炸得脆口而且薄, 唔會覺得好厚粉, 肉燥味濃郁而且份量多, 撈拌麵啖啖伴隨肉燥👍🏾飲品既胚芽亦整杯都有, 絕冇楂流灘2/ 鹽酥雞肉燥飯 + 珍珠抺香奶綠 $60 + $8同樣鹽酥雞表面炸得脆而薄身, 鹽粉落得岩岩好唔過多, 份量有的多反而呢個的飯食唔哂😅飲品香滑👍🏾3/芝士 + 粟米蛋餅 $42本身諗住食芝士+煙肉叫錯左🥲, 不過呢個都正, 見芝士拉到咁長就知有幾正啦, 芝士加蛋其實已經冇得輸(但其實仲未完, 我地最後要自己剪斷佢😂)** 整體黎講想食快飯但想有的質素而且地理位置方便黎講, 呢間臺坊價比高!👍🏾
1/ 豬扒肉燥拌麵 + 小麥胚芽奶茶 $60 + $8
飲品既胚芽亦整杯都有, 絕冇楂流灘
2/ 鹽酥雞肉燥飯 + 珍珠抺香奶綠 $60 + $8
飲品香滑👍🏾