2018-05-25 427 views
近排上環開左間新既台式飲品,主打手製方型珍珠。作為珍珠奶茶迷既我緊係要去試下啦!朋友話呢間鋪好火,排隊都要排幾個字先有得飲。可以當日我去過左中午食飯時間,居然無人排隊,真幸運!店鋪裝修好簡單,以白色為主。店員推介我飲佢地既主打黑糖方型珍珠鮮奶,同黑糖方型珍珠奶茶。因為唔太想飲茶既關係叫左前者既中杯size 拎到手,即刻打卡先!有黑糖係度令到個杯身好靚,好有IG感!我叫左少黑糖,味道都有小小偏甜,但飲到佢係無溝其他野,純粹黑糖加鮮奶加珍珠!香濃奶味我鐘意!主角方式珍珠感覺都幾得意,但有小小似飲涼粉咁,我諗下次我都係回歸傳統叫番圓型珍珠啦但整體都不錯,店員仲話如果唔太忙既時間,叫多幾杯佢地都會送到附近office既!

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea