2018-07-18 384 views
今日要推介比大家既, 係位於登龍街既The Penthouse!其實我頗好杯中物, 雖然飲得唔多, 但一邊飲酒一邊傾計, 感覺會更暢快!而今次介紹既The Penthouse, 其實係一間高級西餐, 入面亦有專門調酒既吧枱當日我地點既野唔多, 蜆肉, 肉眼扒, 一人一杯酒~貼心既係, 我地落完order, 就立即上左一客麵包, 唔知係未自家製嫁呢!? 佢既包外面脆卜卜, 入面就煙煙韌韌, 配上特製既香草醬, 真係好吸引啊點左Sauteed Clams ($188)。。。其實係我記錯左個英文, 將Clams同Mussels搞亂左, 誤會左但原來係一個美麗既誤會!!! 每一粒蜆肉都又新鮮又大粒, 加上酒香, 好吸引啊而侍應亦都好細心地每人比左一隻匙羹比我地, 品嘗啖啖精華之後又點左個Prime Rib-Eye Steak ($468) share! 足足有12oz, 所以都幾大塊! 肉眼扒唔會多根, 又唔會太肥, 啖啖肉真係一流加多$78仲有黑松露醬薯角, 超值!!!最後介紹下我order既Start me up cocktail ($108), 酒味勁香濃, 加上有菠蘿汁同青瓜汁, 清新

當日我地點既野唔多, 蜆肉, 肉眼扒, 一人一杯酒~

侍應亦都好細心地每人比左一隻匙羹比我地, 品嘗啖啖精華

加多$78仲有黑松露醬薯角, 超值!!!
最後介紹下我order既Start me up cocktail ($108), 酒味勁香濃, 加上有菠蘿汁同青瓜汁, 清新得黎又突顯左酒既香氣, 簡直一流

境靚(有部分坐位望到維港嫁!)食物好, 誠意推介各位愛侶黎慶祝啦