2024-04-30
媽咪雞蛋仔記得最近一次食「媽咪雞蛋仔」係上年年尾經開銅鑼灣買咗格仔餅,今次我經開尖沙咀天星碼頭附近,記得附近有一間「媽咪雞蛋仔」,最後買咗一底抹茶黑糖麻糬雞蛋仔,再加一杯特濃朱古力沙冰,咁樣買可以平$4,不過我覺得地址有少少問題,位置話喺天星碼頭一樓,搞到我差少少入閘上船,地面就地面,點解要寫咩一樓!🤣🤣🤣1.抹茶黑糖麻糬雞蛋仔$53(8/10)身為抹茶控嘅我,當然買一底抹茶黑糖麻糬雞蛋仔試下啦,雞蛋仔外脆內軟,加咗麻糬好煙韌,不過黑糖就甜咗少少,搞到抹茶味唔夠出,價錢都幾貴下!2.特濃朱古力沙冰$35(9.5/10)呢杯特濃朱古力沙冰飲落冰唔算多,朱古力味好濃郁,成杯似奶昔咁好夠濃稠,如果一次過買任何雞蛋仔或格仔餅,再加購飲品就會平$4!2人總共價錢$84個人口味總評分:8.75/10@mammypancake.hk地址:尖沙咀天星碼頭1樓KP-13, 29及30號舖Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️#媽咪雞蛋仔 #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #天星碼
1.抹茶黑糖麻糬雞蛋仔$53(8/10)
2.特濃朱古力沙冰$35(9.5/10)
2人總共價錢$84
個人口味總評分:8.75/10
@mammypancake.hk
地址:尖沙咀天星碼頭1樓KP-13, 29及30號舖
#媽咪雞蛋仔 #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #天星碼頭 #掃街 #雞蛋仔 #格仔餅 #相機食先 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong