2012-08-23 1336 views
一直想試下呢間全港數一數二的義大利餐廳,終於約到個friend呢個星期日中午來試Weekend Brunch,入門已有三人樂隊現場演奏,餐廳裝潢優雅,侊如置身義大利鄉村小鎮,餐桌佈置好有心思,剛坐下靚仔Waiter好主動幫我地放好個bag,唔似上次在另一酒店的義大利餐廳,我想要張椅放bag都話無,要我成晚挨住個袋頂住來坐! 坐低左,Waiter跟住又serve Sparkling Wine、西柚汁同橙汁,仲係無限添飲,服務真係體貼!跟住佢好詳細介紹半自助式的Brunch包括任食Starter同Dessert,每人半隻龍蝦,一份Pasta,Main course有牛、羊架、Cod Fillet、Seabream Fillet、鴨肝、Pasta,我地揀左澳洲羊架同Seabream Fillet。閒話少說,先去沙律吧,好多頭盤:凍肉cold cut、蜜瓜火腿、煙三文魚、海鮮、凍蝦、蟹腳、魷魚、醃菜、芝士….每款試少少都飽一半咯!仲有即製魚生多士,超好食,連吞兩件!野菌湯同麵包都係都搵唔到要彈的地方!我地試齊兩款Pasta,份量少少,長通粉比較硬,意粉唔錯,仲有半隻龍蝦都

我地試齊兩款Pasta,份量少少,長通粉比較硬,意粉唔錯,仲有半隻龍蝦都是水準之作!主菜上,兩樣都無汁,純以味道取勝,friend的羊架七成熟,唔算好乾,但我唔中意羊,無試!反而我的Seabream好有魚味,無得挑剔!

食鮑飲醉,肚滿腸肥,仲要試埋甜品才叫完滿!係咁易試左幾款:玉桂啤梨仔、檸檬撻、芝士餅、黑白朱古力,仲飲埋意大利咖啡,最後H字頭雪糕都無肚消受了!

埋單:每位$618 + 10%,用指定信用咭有九折優惠,如此餐廳級數、食物質素同服務都係超值,吃得滿足,無得彈!

頭盤好多選擇!
沙律吧
甜品枱
長通粉,硬左少少!
意粉,好味!
龍蝦
羊架
Seabream Fillet
2012-08-19
$620 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
頭盤好多選擇!
沙律吧
甜品枱
長通粉,硬左少少!
意粉,好味!
龍蝦