2018-04-23 79 views
今日表妹甩難了,因為佢終於考完DSE,佢之前閉關左幾個月,我都好耐冇見佢了,今日終於考晒,可以鬆一口氣了佢話之前怕考試會肚痛,一直唔敢食生冷野,今日點名話要食魚生喎,我醒起之前係雜誌見到荃灣有間大丼屋,一於黎試下。呢度係近荃新天地果邊,係百悅坊一上電梯就到了,我地六點半左右黎到,未係好多人,店員客氣有禮,服務算不錯Menu上選擇唔算好多,但有齊魚生丼、熟食丼同埋咖哩飯,小食樣樣都好吸引,搞到我同表妹都諗左好耐先落order呢度好有效率啊,落左order唔夠10分鐘就有得食,我表妹揀左個巨形富士山丼,係全場最豪啊,雖然冇menu張想疊得咁高,但都唔少野,有齊海膽、魚子、蟹肉、吞拿魚茸同埋兩隻大蝦,淨係食餸都飽了,分量真係唔野少,一個字,扺!而我揀咗個同樣係招牌嘅燒牛肉丼,牛肉夠厚身,啖啖肉,撈勻埋粒蛋黃,好好味,不過兩個丼啲白飯都真係好多,我諗我同表妹share一個丼都已經夠了我哋仲帶咗兩個小食,雜錦天婦羅同埋炸魷魚酥,炸魷魚鬚香口惹味,天婦羅用料新鮮,估唔到呢度啲炸物不錯啊我表妹對呢餐飯十分滿意,見到佢食得開心,我都好滿足,兩個人食咁多野再加枝波子汽水都係$400 ,真係唔錯架

巨形富士山丼
燒牛肉爆丼