2017-07-02 225 views
7月1日嘅下午,喺旺角想食少少野飲杯野,想去嘅cafe冇開門,行過見到Modos,之前喺葵芳食過覺得幾好味,又好耐冇食過雞蛋仔,再試多次先班蘭雞蛋仔 ($19)等咗一陣就有得食了,不過唔係好脹卜卜,又落雨又揸住杯飲品,冇手搣了,所以好似其他客人咁咬嚟食啦。外層好脆,脆到差啲刮損咀角,入面青BB軟綿綿半實心,唔係得個殼,但可惜冇班蘭味,只係食到蛋味班蘭伯爵茶 ($14)仲有班蘭烏龍茶、班蘭綠茶,但好似夾伯爵茶嘅味道會平均啲咁。喺食完冇班蘭味嘅班蘭雞蛋仔後,終於喺呢杯飲品度一嚐班蘭味喇!兩者味道非常平均,飲一啖再食雞蛋仔,終於有班蘭味喇!俾OK係因為杯飲品不錯,雞蛋仔口感幾好,但如果齋講班蘭雞蛋仔嘅味道,就只係值負評了

班蘭雞蛋仔 ($19)
班蘭雞蛋仔
班蘭雞蛋仔

班蘭伯爵茶 ($14)
班蘭伯爵茶

2017-07-01
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$33 (Tea)
班蘭伯爵茶