2024-03-09 179 views
今日同2個滾友食飯,當然係去滚啦。而家想選一家無限時火鍋,選擇不多,食物多數一般般,價錢都是較貴。今日這間去到熟口熟面,樓上只有3張枱有客,番查群組資料,原來2019年已食過,仲要坐番同一張枱,心想,那應該不是好抵食,所以book,枱時才沒印象。*蕃茄海鮮蟹煱 $188蕃茄味算唔錯,海鮮都幾豐富,有一隻細蟹無咩肉,但味道幾甜;2只蝦都算爽;三隻青口都ok;六隻蜆細細隻都幾甜;哩嗰湯底算係豐富,味道的唔錯,這個價錢算抵,可推介👍*安格士牛肉 $398出碟幾靚,樣味道ok, 但沒有特別好食。👌*脆肉鱞 原本叫白鱔片,後來想想應該是不是上錯了脆肉鱞,所以價錢不太清楚,彈牙味淡,幾爽口,算是一般般。*手打虾丸,墨魚丸孖寶 $98味道新鮮,都幾彈牙,個人覺得虾丸好味D,不過就細粒左D。👌*自制雲吞,水餃,韭菜三色餃 $78大大粒,好飽滿,雲吞,水餃有鮮虾,皮薄餡靚,味道都好味。👌*即炸紫菜響鈴 $68這個做得唔錯,紫菜增加層次感,很有口感,可即食或滾湯,推👍*炸魚皮 $68沒有很鬆脆,連平日十分鍾愛炸魚皮的朋友都只吃兩口,剩大半碟,麻麻。*什菜藍 $68筒喎爽口,黄牙白清甜,蕃茄ok, 生菜清爽

*蕃茄海鮮蟹煱 $188

*安格士牛肉 $398
出碟幾靚,樣味道ok, 但沒有特別好食。👌

*脆肉鱞

*手打虾丸,墨魚丸孖寶 $98
味道新鮮,都幾彈牙,個人覺得虾丸好味D,不過就細粒左D。👌

*自制雲吞,水餃,韭菜三色餃 $78
大大粒,好飽滿,雲吞,水餃有鮮虾,皮薄餡靚,味道都好味。👌

*即炸紫菜響鈴 $68
這個做得唔錯,紫菜增加層次感,很有口感,可即食或滾湯,推👍

*炸魚皮 $68

*什菜藍 $68
筒喎爽口,黄牙白清甜,蕃茄ok, 生菜清爽,西洋菜味濃,每樣幾片,都算豐富,這個幾好。👌

*烏冬 $48
一客2件

*咸檸七 一楂$48
檸檬味濃,都幾好味👌

因為之前去無限時火鍋多次中伏,今次覺得這間食品品質同價錢都算唔錯,埋單3個人千三蚊,唔算好抵食,但也算是可以encore之選。👍

#美食 #食
#深水埗餐廳 #火煱   #吃貨 #吃  #香港美食 #打卡 #不專業食評 #dineout #dine  #foodiehk #foodart #hkfoodie #hkcafe #hkeat #hkrestaurant #hkeats #tripadvisor  #followmeto #followme  #yummyfood #yummy #hotpot #tstfood #fusionfood #hotpot
2024-03-08
$450 (Dinner)
  • 即炸紫菜響鈴
  • 蕃茄海鮮蟹鍋