2022-02-27
好耐冇出街食嘢啦😫突然間好想去打邊爐開心下!嚟到旺角,見到瓊華中心呢間馬祖無限時台灣養生涮涮鍋好似好吸引咁🤩環境好乾淨,裝修以淺色木系為主,空間感好足夠,試下佢先🍲湯底共有19款湯底供選擇!而我就選咗養生醉雞涮涮鍋🍲湯底好足料呀,雞件大大件同埋有好多藥材,飲落真係好有酒味同藥材味👍🏻感覺真係好養生😍而每枱仲放咗兩樽湯供加湯用,非常方便👍🏻🥩B餐,有4款肉Prime Grade安格斯牛頸脊Prime Grade 美國安格斯牛肉西班牙伊比利亞黑毛豬西班牙無激素雞豬肉片🐮作為牛魔王嘅我地,當然都係主要食牛肉啦😝牛頸脊肥瘦非常均勻,入口嫩滑有牛味,好食😋安格斯牛肉嗰樣都唔差,相比之下冇咁嫩滑同埋牛味淡啲,但都唔錯😍值得一讚嘅係,叫咗8碟牛,碟碟都keep到質素👍🏻 狂食牛頸脊真係好滿足呀🤩🐙海鮮每日有9款左右嘅海鮮供選擇,我就試咗蜆,聖子,白鱔片同埋花膠片,質素都幾好👍🏻蜆肉好飽滿同埋鱔片都好鮮甜😋🥟手工配料類超多款手工丸類同埋餃子供選擇!佢啲丸真係超級迷你😂好搞笑!試咗手工麻辣牛丸同手工墨魚丸,兩款都好好味😋好正!🍠 黃金地瓜條我嘅至愛呀😍每枱一碟,仲有個紙袋同埋4款唔同嘅味粉俾你整shak
🍲湯底
西班牙無激素雞豬肉片
🐙海鮮
🥟手工配料類
🍠 黃金地瓜條
我嘅至愛呀😍每枱一碟,仲有個紙袋同埋4款唔同嘅味粉俾你整shake shake黄金地瓜條😂首先試下原味先,熱辣辣,好香甜呀!之後再整咗麻辣味黃金地瓜條,都唔錯,幾惹味😛
🍹飲品
除咗有一般嘅罐裝飲品及自家製冷泡茶之外,仲非常貼心咁有一個暖嘅飲品櫃👍🏻而又最估唔到嘅竟然有無糖梳打水,真係啱曬我😍而我就非常推薦佢嘅自家製·愛文芒果茉莉花茶,微甜帶有淡淡嘅愛文芒果同茉莉花茶味,非常清新💕💯
🍨甜品
有Movenpick、Haagen-Daz雪糕,Drever's 脆筒及雪條,每位可選一款😝我就選咗Movenpick朱古力雪糕結束完美的一餐🥰
總結🌸呢到喺手機落單,非常方便,完全冇漏單情況!除咗上面所講嘅食物,仲有好多款火鍋配料供選擇㗎😍整體食物質素非常好,第一次體驗到食火鍋放題可以唔使食到趕頭趕命😂無限時真係輕鬆好多,好開心😛食到勁飽,夜晚嗰餐都慳返😂😂而家經openrice book位,仲有8折,抵食❗️