2024-02-07
餐廳地點方便🤪,就係彌敦道近碧街位置,餐廳門口望落光鮮企理👍👍。令食客食得非常安心🥰🥰。咕嚕肉酥香多汁🤤🤤,我最欣賞嘅地方係因健康嘅考慮用全瘦豬肉🐷🐷,醬汁分量剛包着每塊豬肉🐷🐷,掛汁效果一流。雞翼芝士撈丁🍜配奄列丹麥酥🍳🍳,芝士撈丁充滿香濃奶香味🧈🧈,每條出前一丁麵條中都充滿芝士味🧀🧀。雞翼表面呈現金黃色😋,極之香口。奄列蛋味香濃🍳,口感嫩滑。丹麥酥帶微微牛油香🧈,口感酥脆😚。雞扒叻沙米線🍜🍜椰香味十足,味道鮮甜,配上米線十分惹味😋。水煮魚🐟以嫩滑魚肉同鮮麻湯汁與散發辛香的香料結合而成😋😋。魚肉肉質口感滑嫩😍,油而不膩。最驚喜係配上薯粉去食🍜🍜,薯粉吸收晒湯底嘅鮮、鹹、麻、辣味道於一身,食落十分過癮。雖然餐廳🍴食物嘅賣相比較一般,但小編真心認為佢嘅水準係茶記之上👍👍。嚟香港旅遊嘅朋友不妨試試呢間充滿香港茶記特色🥰,而食物出品水準又高嘅茶記試下。包你地會有驚喜🥰。
雞扒叻沙米線🍜🍜椰香味十足,味道鮮甜,配上米線十分惹味😋。