2024-07-18
隔咗一排,又嚟到Sushi N, 經過之前嘅體驗,今次充滿期待。赤背刺身因為我哋唔食蠔,師傅用赤背代替。上面灑上柚子皮,隨個人喜好,仲可以加入青檸汁,清新嘅味道配上爽脆嘅口感。間八刺身第一次食,魚味偏淡,加入師傅調配過嘅松露汁同紫蘇花,好有心思。梳子魚壽司輕輕燒過,帶出魚油嘅香味,配上三星漬,味道更加豐富。帆立貝配北海道紫海膽壽司好吸引嘅組合,味道口感都好豐富。劍魚腩刺身配醬油蛋黃漬第一次食醬油蛋黃漬,配上肥美嘅劍魚腩,又係一道充滿心思嘅組合。煙燻黑鯥壽司入口係好香嘅煙燻味,後勁係好重魚味嘅黑鯥。石鯛魚壽司肉質好實,配上柚子胡椒,味道好香口。大拖羅壽司好重油份,拖羅嚟自第三個部位,魚肉和油分分布好合適,肥得嚟又唔會太膩。最後發覺好多樣嘢都係第一次食,既深刻又有驚喜。餐廳選用嚟自日本嘅食材。今次嚟到仲發現有得借電話充電器。因為Omakase嘅用餐時間都比較長,呢個安排實在非常貼心。
赤背刺身
間八刺身
梳子魚壽司
輕輕燒過,帶出魚油嘅香味,配上三星漬,味道更加豐富。
帆立貝配北海道紫海膽 壽司
好吸引嘅組合,味道口感都好豐富。
劍魚腩刺身配醬油蛋黃漬
煙燻黑鯥壽司
入口係好香嘅煙燻味,後勁係好重魚味嘅黑鯥。
石鯛魚壽司
肉質好實,配上柚子胡椒,味道好香口。
大拖羅壽司