2018-12-04
難得同朋友慶祝生日 梗係要搵間特別啲㗎啦🧐 上網搵到呢一間以魔衣櫥為主題嘅餐廳夠晒特別~呢度嘅裝飾擺設都別具特色 如同進入魔幻世界一樣🤩<<白酒忌廉汁煮法國藍青口 $138>>忌廉汁濃度適中,滲出白酒香味食完唔會覺得滯~ 藍青口新鮮,味道鮮甜,肉質嫩滑~ 令人食指大動<<脆炸洋蔥圈配牛肉汁 $88>>雖然洋蔥圈看似平凡,但要炸得好食都要靠廚師的技巧💪🏻 而且洋蔥要即叫即切即炸~ 而呢度嘅洋蔥圈真係超水準 外皮酥脆,沾埋牛肉汁做調味,味道一流<<蟹膏蟹肉鮮幼蛋麵 $168>>蟹膏份量多,蟹肉遍佈整個麵,一入口蟹香佈滿口腔 幼蛋麵完全吸收哂蟹嘅鮮味~ 份量足夠2人食用,又足料又滋味<<美國穀飼牛肩膀牛扒 $268>>選擇了5成熟,可以保留原有肉汁,一入口牛香就擴散口中肉質彈牙但唔韌,可以加少少黑胡椒,味道更出眾<<蘋果汁 $48>>呢度有好多signature嘅cocktail 可惜自己酒量唔好 所以簡單選擇咗蘋果汁 香甜又清新好適
<<白酒忌廉汁煮法國藍青口 $138>>
<<脆炸洋蔥圈配牛肉汁 $88>>
<<蟹膏蟹肉鮮幼蛋麵 $168>>
<<美國穀飼牛肩膀牛扒 $268>>
<<蘋果汁 $48>>
呢度有好多signature嘅cocktail 可惜自己酒量唔好 所以簡單選擇咗蘋果汁 香甜又清新好適合配搭任何食物
起初只係為咗呢度嘅魔幻主題而嚟,意想不到嘅係食物質素原來都非常出眾令我感受到每一道菜都係用心之作而且服務亦非常周到朋友都非常之滿意今次呢個生日晚餐~