2020-12-30 29 views
自從日出康城開了THE LOHAS這個大商場之後,「美食沙漠」四個字已經好似不再適用一樣。唔再只有大型食肆係開心,對於居民選擇又多了。之前試過一家泰國餐廳,叫「亞泰」。餐廳裝潢相當新潮,位置坐得舒服,店員服務態度周到!食物的選擇都好多,去食泰國菜,我必叫的生菜包、小食拼盤也有點。另外咖喱牛腩也是用爐上,所以就算一邊食飯一邊傾偈都仍然可以保持熱辣辣。叫到成枱都的泰國食物,就好似去咗泰國一樣。最後,甜品叫了椰汁糕和泰式奶茶作結。在糾結點不點芒果糯米飯之間,還是取捨了這一款係屋企比較難處理嘅泰式甜品,味道果然沒有令人失望。

叫到成枱都的泰國食物,就好似去咗泰國一樣。