2019-02-21 31 views
今日突然想食串燒,搵到間叫黑木,做得專門店自然有適當造詣,如果唔係點樣開檔!調味都做到,因為有些店只靠食物的自然味而唔會調味。印象最深刻是燒翠玉瓜, 燒得水份夠,用了孜然粉及准鹽,有香味,效果很好。最特色的雞軟骨肉串加生雞蛋,因為組合好,軟骨好味,汁多之中有𡁻口,概念好。一般我唔會點燒雞尾,想不到效果非常好,有雞的香味,唔會太油,當然無羶味。沖繩豬手幾好,先用慢煮到鬆軟,跟著再燒香,有酸甜味道解咗膩。份量十分夠,廚師發板有12款燒物,燒蘆筍、青椒仔、黑臀肉、雞心、豬軟骨及各款菇類。海鮮茶壺湯作吸物,燒魷魚一夜干作季節海鮮,前菜有三款,冇甜品。另外我點左日本啤酒,廚師發板每位$688,新年好意頭!

另外我點左日本啤酒,廚師發板每位$688,新年好意頭!