2022-12-27 31 views
嚟到新蒲崗搵嘢食因為要慕名到訪一間日式小店,從鋪名可見一定要食海膽!🌟海膽三色丼呢個set包一碗沙律和麵豉湯。丼飯配料有海膽、吞拿魚蓉及三文魚籽。海膽口感綿密甘香,海水味濃吞拿魚蓉口感軟綿綿鮮甜無雪味,三文魚籽用會拌飯一流🌟秘製牛舌拉面 追加帶子刺身牛舌厚身大片咬落好諗身,湯底雖比不比正宗拉麵店但以一般日式小店來講湯底都夠濃豬骨湯味,麵質都夠Q彈。帶子刺身厚肉鮮甜,用追加價錢換購好抵食!🌟黃金魷魚花之戀🌟蟹膏花之戀兩件花之戀都大舊,三文魚腩厚身黃金魷魚鮮甜爽口蟹膏都放得幾飽滿🌟厚燒鰻魚串真心厚油香味濃,加上滿滿鰻魚漿汁好惹味,只欠一碗白飯🌟七味五花腩串肥瘦剛剛好,表面七味粉已夠晒惹味!🌟雞腎串燒得剛好有爽口感覺唔會太老!🌟和牛粒串成熟程度燒到剛好,嫩口!

🌟海膽三色丼

🌟秘製牛舌拉面 追加帶子刺身

🌟黃金魷魚花之戀
🌟蟹膏花之戀
兩件花之戀都大舊,三文魚腩厚身
黃金魷魚鮮甜爽口
蟹膏都放得幾飽滿

🌟厚燒鰻魚串
真心厚油香味濃,加上滿滿鰻魚漿汁好惹味,只欠一碗白飯

🌟七味五花腩串
肥瘦剛剛好,表面七味粉已夠晒惹味!

🌟雞腎串
燒得剛好有爽口感覺唔會太老!

🌟和牛粒串
成熟程度燒到剛好,嫩口!