Hiring
Monthly
$19,000+
Monthly
2017-12-16 222 views
今日同女朋友出銅鑼灣行街,一早出到去行佐陣就決定去食個lunch. 係銅鑼灣食野都幾煩,因為真係乜都有得食最終兩個決定去食日式咖哩!位於皇室堡,都算易搵,我自己其實比較鐘意食印度咖哩,但係CWB好似日式比較易搵今日點零鐘黎到唔使等位,環境都算ok,我地分別點佐個秋葵豆腐庵列咖哩飯同埋鮮菇忌廉庵列咖哩飯,跟餐仲加佐個有趣熱奶茶同埋雪糕。咖哩好正,佢有得㨂辣唔辣,雖然㨂佐辣,但都其實唔太辣,呢個都係日式咖哩特色,佢另外俾佐支蜜糖落,但我麻麻甜野所以無加。蛋好滑,料都好足,咖哩汁滿瀉。奶茶一葫咁上,份量大約杯半咁,都好滑,雪糕係朱古力曲奇,ok la, 唔算太特別!但整體都算抵食夾大件,銅鑼灣黎講真係一個醫肚好選擇