2022-07-28 225 views
茶寮 京都 仁王門這個名字很長,聽落或多或少有點京都感。一入去坐低環境都算不錯,木既裝修同黃黃的燈光就好似去左正宗日式風格餐廳,好快我選定了一個午餐今日我就試左個$78蚊既28辛京都咖哩牛肉定食,加一杯特濃豆乳。好快一set套餐放到我面前,除了咖哩飯外,有一小碟沙律菜味道都很新鮮,有一碟前菜係八爪魚仔呢個味道又出奇好味,有一碗麵豉湯呢個就好一般,咖哩飯雖然見到係28辛,我估應該是說有28種香料,味道很濃香而且偏甜基本上食唔到有辣味,牛肉就係牛肉粒都好淋,飯就係用一個飯團形式所以中食量既朋友可能不夠,時令生果有幾粒都好甜,最後加埋個特濃豆乳,呢個係值得去飲豆乳口感好厚帶少許豆既香甜,埋單100蚊左右可以再食。
28辛咖哩牛肉飯
特濃豆乳