2023-04-29 1082 views
呢間外賣小店經常幫襯,主打日式家庭料理,可以先揀咗一湯料理,然後再加咖喱或者小菜自己組成一個定食,好有屋企煮嘅感覺~🥰小店叫得「一汁一菜」,就係想比繁忙嘅都市人都可以品嚐到一湯一菜嘅一餐,感覺好有愛好溫馨!小店嘅菜品款式唔算太多,食物可以自由配搭,主要係輕食類為主,感覺上都比較健康!佢套餐都幾抵食,平時都有好多附近返工嘅OL會幫襯!上次試過佢嘅龍蝦湯,今次試吓佢限定嘅小菜同咖喱飯~------------------------------🍛◖濃香牛肉野菌咖喱飯◗ $59佢嘅咖喱底好濃郁嘅牛味,一盒有三至四大嚿牛腩,真係啖啖肉!配菜有好多菇,仲有啲紅蘿蔔,好掛咖喱汁,撈佢嘅日本米飯食,又煙韌又香,好正!🐓◖和風根菜雞肉漢堡扒咖喱飯◗ $59呢個菜式係新登場,咖喱香香料嘅味道比較出!佢加入咗超多雞髀菇,仲有一塊厚厚嘅雞肉漢堡扒,食落軟腍,索曬啲咖喱汁同洋蔥嘅香味,菜同肉嘅份量啱啱好各一半~🐖◖豚肉壽喜燒◗ $35見到佢期間限定嘅菜式,好吸引!豚肉壽喜燒份量好足,一盒入面除咗有五至六片豚肉,仲有京蔥、菇、豆腐同芋絲,爆香左嘅京蔥更加可以帶出豚肉油脂香味,推薦!🌟Encore指數:8.5/1

🍛◖濃香牛肉野菌咖喱飯◗ $59

🐓◖和風根菜雞肉漢堡扒咖喱飯◗ $59