2022-10-06 71 views
今日放假去南豐紗廠,所以順道喺荃灣覓食,經過呢間日式小店《火山燒》裝修格局都不錯😀,所以入去食個午餐先😌!安格斯封門柳配珍珠飯 $108份量大約180g,肉質脂肪均勻,熱石高溫又快熟,焦香味撲鼻,原味食已經好好味,鍾意食濃味就可以沾上泰式醬和燒汁,熱辣辣夠哂惹味👍🏻👍🏻!日本蜆帝皇蟹柳手打湯烏冬 $77配料有冬菇、日式魚蛋、蟹柳和蜆,最鍾意食蜆既我🥰就啱晒,一碗差唔多有成十幾隻蜆,雖然蜆肉不大,但最緊要冇沙和鮮甜,加上烏冬又彈牙,整體不錯😌!滋味熱狗皇 $39見剛好下午茶時間,點多個餐試試先,大大份賣相一流😋薯條即點即炸脆卜卜,每個餐都會配上餐湯和飲品,性價比都好高👍🏻👍🏻!

安格斯封門柳配珍珠飯 $108

日本蜆帝皇蟹柳手打湯烏冬 $77