2015-06-20 746 views
知道呢間日式的小店是家庭式運作,過黎試一試店子小小,裝修有點像CAFE,有書架、圖書、公仔、玩具...仲有小朋友度身高,上面寫左不同的名字=]可惜舖頭不大,又放左書架,地方更小了,坐得不是太舒適,椅子下放了一pack pack的飲料,不能移動。店內有五六位客人,大家都收細音量;店主一家三口,爸爸整野食、媽媽幫手、仔仔收錢沖水,好溫馨。見到張餐牌(?)有點選擇困難,揀左陣,仔仔怕怕羞羞咁問使唔使幫手,不過我拒絕左佢我地都叫左媽媽沖水,仔仔幫手,好細心咁問要水定茶,結果每位客人都要求飲水/茶; 覺得店方可以更主動提供茶水會較佳三文魚壽司- 幾新鮮、唔算太肥,沒有膩的感覺,恰到好處。象拔蚌壽司- 我比較少吃象拔蚌,好奇下試一試,還可以阿鮮帶子壽司- 好新鮮,不算是厚身但鮮甜,味道不錯甜蝦壽司- 這個都一般北寄貝壽司- 這個都不錯劍魚腩壽司- 一樣是新鮮,而且都較肥美,味道不錯花之戀- 我幾鐘意食花之戀, 一黎係靚啦, 二黎配搭起來的味道很好。黎個花之戀不大,一口一個三文魚刺生- 屋企人最欣賞,肥美、新鮮和厚切有口感。但我認為太過膩仲有個加洲卷沒有影,但果個味道配合得不錯,很好吃! 壽司不大件
知道呢間日式的小店是家庭式運作,過黎試一試
三文魚壽司- 幾新鮮、唔算太肥,沒有膩的感覺,恰到好處。
象拔蚌壽司- 我比較少吃象拔蚌,好奇下試一試,還可以阿
鮮帶子壽司- 好新鮮,不算是厚身但鮮甜,味道不錯
甜蝦壽司- 這個都一般
北寄貝壽司- 這個都不錯
劍魚腩壽司- 一樣是新鮮,而且都較肥美,味道不錯
仲有個加洲卷沒有影,但果個味道配合得不錯,很好吃!

壽司不大件,我地兩個人食二百幾多,但仔仔找少錢,要多加留意

2015-05-23
$100 (Dinner)
  • 加洲卷
  • 花之戀