2020-05-18
好耐冇出街食飯,好想食日本野同飲生啤。我fd話試吓一間尖沙咀上樓嘅居酒屋,炎鳥羽。餐廳氣氛唔錯,有Bar 枱4個位,另外有四張二人枱,兩張四人枱,仲有間房仔 。疫情期間枱與枱都有做阻隔👍我哋6:30上去已坐滿一半,聽到如果冇訂位,係冇得wall in😑好在我friend有訂位。本身想試海膽但冇海膽❌想食串香葱豚肉串又冇❌又會咁啱得咁橋,唯有試其他嘢,今晚最緊要有杯生啤🍺沖繩大啤$58,爽!每人有碟小食,睇返單,每碟收$20蒜頭(開胃唔爆辣)魚仔(甜甜地)青瓜條蘿蔔條雞軟骨串$28本身鐘意食雞軟骨,配啤酒串燒雖然份量比較的骰,勝在香口,好味😋店員推介雞皮餃子$78有五件,上枱好香,口感好特別,咬開好Juicy,熱辣辣香口,又似似地讓雞翼,店員好推介,黎到必食。🤗安格斯牛柳串$78叫七成熟,係好有肉汁,唔un ,好食,我都鐘意👍鵝干多士$58可以因怕太「灟」關係,我覺得偏細件,同比較油,不過味道ok嘅,都滿足到我太耐冇食鵝干👌和牛炒飯$138樣子一般,但份量好夠,一碟分到三碗飯,個飯好有牛油香味,配料有蟹子,蔥,蛋,和牛,食完碗飯飽曬。總結:環境舒適,氣氛唔錯👍串燒同推介雞皮餃子出色,呢度
炎鳥羽。
本身想試海膽但冇海膽❌
想食串香葱豚肉串又冇❌
又會咁啱得咁橋,唯有試其他嘢,今晚最緊要有杯生啤🍺
沖繩大啤$58,爽!
每人有碟小食,睇返單,每碟收$20
蒜頭(開胃唔爆辣)魚仔(甜甜地)
青瓜條蘿蔔條
雞軟骨串$28
本身鐘意食雞軟骨,配啤酒
串燒雖然份量比較的骰,勝在香口,好味😋
店員推介雞皮餃子$78
有五件,上枱好香,口感好特別,
安格斯牛柳串$78
叫七成熟,係好有肉汁,唔un ,好食,我都鐘意👍
鵝干多士$58
和牛炒飯$138
樣子一般,但份量好夠,一碟分到三碗飯,
個飯好有牛油香味,配料有蟹子,蔥,蛋,和牛,食完碗飯飽曬。
總結:
環境舒適,氣氛唔錯👍
串燒同推介雞皮餃子出色,呢度仲有魚生刺生可以食,不過今次我哋冇試生野,留待下次。下次唔叫飯,可以試多幾串串燒添。
同埋想去記得訂位😊