2023-06-28
最近煩心嘅事特別多,約咗好耐冇見嘅朋友就梗係🍶🤣 係中環搵到間以武士為主題嘅日式居酒屋🏮和牛味噌朴葉燒配冬菇&大蔥,和牛粉紅有光澤,脂肪分布均勻✨口感嫩滑好軟腍,親手燒感覺特別有趣味😋6串 串燒套餐+2飲品 6 Skewers Set +2 Drinks🌟雞脾肉 :調味剛好,保留到雞味🌟雞腎:原汁原味,好有嚼口😆🌟雞軟骨:香脆,油香十足,偏嫩唔硬✨ 🌟雞肝 :口感好粉又甘香✨🌟雞皮 :雞味濃,好脆口😆🌟免治雞肉串:外皮焦香,口感香脆爽口,照燒味足👍🏻👍🏻🌟Gin Tonic:清新嘅雞尾酒,又爽口配串燒一流🍹🌟Ginger Ale:薑味汽水,好清爽微甜✨-露筍豬肉卷:充滿肉香,蘆筍嘅清爽可以中和到豚肉嘅油膩感,正😍迷你鰻魚飯雖然係迷你飯,但鰻魚都好大塊😍 灸燒後嘅鰻魚加埋照燒汁,充滿咸香,鰻魚油香同飽滿嘅飯粒融合,真係好鮮美✨燒鰻魚配就真係冇違和感👍🏻日本生蠔好新鮮,味道清爽✨肉質飽滿,清甜而不膩✨加上調味料帶小小酸辣味,令人胃口大增😋海之盛天婦羅有爽口彈牙嘅蝦、嫩滑嘅魚肉,鮮甜嘅帶子,鮮美生蠔等等💕 整體炸皮唔厚,仲保持到食材嘅鮮味,又增加到口感✨安芸虎純米吟釀 300ml 呢款Sak
和牛味噌朴葉燒
🌟雞脾肉 :調味剛好,保留到雞味
🌟雞腎:原汁原味,好有嚼口😆
🌟雞軟骨:香脆,油香十足,偏嫩唔硬✨
🌟雞肝 :口感好粉又甘香✨
🌟雞皮 :雞味濃,好脆口😆
🌟免治雞肉串:外皮焦香,口感香脆爽口,照燒味足👍🏻👍🏻
🌟Ginger Ale:薑味汽水,好清爽微甜✨
呢款Saka 帶有果香及清新嘅口感,口感柔和好易入口,甜味會喺口腔留下持久嘅餘韻✨