2018-01-13 43 views
之前聽屋企人講,知道黃埔開左九號水產,所以今次專程黎到呢到閒逛同食飯。入到去九號水產入面,除左有海產賣之外,入面仲有餐廳可以坐低食野。買完野之後,就諗住坐低醫肚,行到宏既餐廳門口,已經比佢既蛋糕櫃吸引住,所以我地二話不說就入去食飯。大鰻魚飯套餐 $180沙律 -沙律菜好新鮮,食落去仲好爽脆添。海藻烏冬 -烏冬好軟滑,而且上面仲鋪滿左海藻,海藻口感好爽口,同烏冬好夾。咁凍既天氣食個熱烏冬,暖一暖胃。鰻魚飯-鰻魚面既鰻魚汁燒到好均勻,見到已經好吸引。鰻魚咬落去肉質肥美同好juicy, 食落去仲好嫩滑添。另底層既飯沾滿左鰻魚汁,夾埋飯一齊食,真好夾。正!抹茶蛋卷 -蛋卷咬落去好軟熟,而中間既抹茶好creamy,仲有好香濃既抹茶味,好味。熱草莓味紅茶-第一啖飲落去,有紅茶味之餘,仲有啖啖既草莓香味。食完咁多野之後,最尾嘆返杯熱茶,消濟又暖胃。正!

大鰻魚飯套餐 $180

沙律 -沙律菜好新鮮,食落去仲好爽脆添。