2023-11-07 20 views
放假既我最鍾意周圍食嘢同打卡📸🤣今次同屋企人嚟到虎嘯日式蒸氣海鮮刺身專門店食下好野先🥰講吓嘢食先😬😬我連埋屋企人一共四位,每人都係叫法國🇫🇷藍龍蝦🦞海鮮蒸氣剌身套餐,$588一位~🥢法國藍龍蝦🦞每人半隻😝就咁食都好清甜,不過都可以配上柚子胡椒😎同海鮮好夾,龍蝦肉當然係爽甜新鮮啦絕對係味覺嘅享受啊!😙🥢時令海螺🐚煎過海老黑豚肉卷口感通豐富,黑豚肉質地較為緊實,入口後有嚼勁,帶有濃郁的肉味,而海老則鮮甜爽口,兩者結合在一起,100分💯💯。🥢原隻北海道扇貝勁勁大隻!仲要係刺身級帶子!所以店員推介可以蒸至半熟,咁入面就會少少生但更鮮味更軟滑,的確好好食,又大粒又鮮甜,配上海草西京麵豉,汁都可以飲埋正呀🥢日式甜品 係草莓芝士蛋糕🍰😚👍微微酸🥰熱愛cheese cake🥳我一定要講呢個價錢絕對唔貴!煮開餸都會知價錢,材料靚,絕對值!我都好少可會大大力讚一間餐廳,自己一定會再嚟食過😄😁屋企人都大愛!
🥢法國藍龍蝦🦞
🥢時令海螺🐚