2018-11-22
一直都好想試吓呢度嘅pancake話晒都曾經攞過米之蓮而且相對起其他日式pancake店呢度嘅pancake價錢相當平但每次經過都大排長龍所以一直都未有機會試今日係平日嘅下午茶時段我哋終於鼓起勇氣去排隊即是只係等一張枱我哋都等左差唔多半個鐘頭因為鋪頭相當之細而且佢每一次整出嚟嘅pancake數量唔多亦每次都要等25分鐘我哋終於入到去 因為每人需要點一樣食物嘅關係我地點左一個原味既試試佢本身pancake嘅味道同埋一個攞咗米之蓮嘅蘋果肉桂pancake足足等左25分鐘我哋嘅pancake終於嚟啦 一嚟到pancake嘅味好香我哋就快手趁熱切開來食啦我覺得原味pancake個蛋味好重但係完全食唔到牛油味剩係得蛋味變咗硬係覺得佢唔熟 因為冇乜味好似欠缺左少少層次 冇咁豐富爭緊啲嘢咁到拎咗米之蓮嘅蘋果肉桂pancake個pancake係一樣嘅只不過係多咗側邊嘅玉桂蘋果同埋雲呢拿雪糕反而呢個呢因為有咗個玉桂蘋果加埋個pancake一齊食 好似有返多啲咪多啲層次感味道豐富左都食啲但係始終我都係鍾意有蛋味之餘亦都有啲牛油味嘅pancake 如果你同我一樣嘅話可能你會對呢間嘅pancake有少少失望
話晒都曾經攞過米之蓮
而且相對起其他日式pancake店