2014-11-10 2339 views
晨早 9 點幾醉醒左係屋企發呆,好采朋友仔得閒食 lunch,悶悶地走去沙田食拉麵啦,順便我都想睇睇有無野買。門外 display 既仿真食品好靚喎 ﹗原來今助係無拉麵架烏,只有烏冬供應,是但啦。山長水遠仲要等左 35 分鐘先有位,四周半數以上都係大陸人,仲要揀錯舖頭囉 ﹗肥牛海鮮什錦湯烏冬配日本甜醬油湯底,Not Good!甜得有點過份,湯底得個甜字,蓋過所有牛味海鮮味,單調致極。烏冬質感似足油渣麵,硬屈屈又乾爭爭,完全唔嫩滑,噹噹好食過佢。唯一欣慰既係海鮮什菜質數同味道還可以,帆立貝蜆仔蝦天婦羅好味,冬菇金菇溫泉蛋好食。肥牛免免強強,口感好棉,吸收晒甜醬油味道,好甜但略有點羶味。三色刺生,刺生最穩陣 ﹗鱆紅魚香甜彈牙有咬口,三文魚及甜蝦都好新鮮,好好味呀 ﹗正 ﹗五目飯,睇相以為係五穀飯添。日本米都係較濕較黏口,感覺好滯。味道有點藥材味有點蔘鬚既味道,我只食左兩口,放棄。

肥牛海鮮什錦湯烏冬配日本甜醬油湯底
五目飯
三色刺生
2014-11-08
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
三色刺生