2024-06-07
餐廳播住90年代日本歌,日式木系風格,環境乾淨整齊。餐牌有set dinner包是日餐湯及飲品,如特色飲品就半價。另外亦可散叫,種類偏多,價錢合理。最後我同老公就叫左兩個套餐,然後再叫左個pizza,飲品半價就叫左拉花咖啡同乳酪特飲。是日餐湯:周打硯湯口感creamy,有西芹同紅蘿蔔,飲得出蔬菜味道。懶人包:老公話呢個懶人包好吸引,仲豐富過平日嘅all day breakfast。有煙三文魚、蕃茄、煙肉、豬肉腸、薯餅、炒蛋、燒烤腸、茄汁豆、粟米粒、雜菜沙律同牛角包,共11款配料。其中炒蛋炒得好靚,有晒蛋汁,煙肉煎到好香脆,牛角包好有牛油味,總之就係好飽,好好食。烤雞肉鮮茄意大利飯:雞肉烤得幾靚,加左少少黑椒,雞肉都算嫩滑。意大利飯煮得幾正宗,咬落有口感,每一啖都充滿醬汁,鮮茄味濃,裡面仲有洋蔥同菇等,甜甜酸酸,開胃好食。海鮮大板燒薄餅:有鮮蝦同魷魚,另外仲有椰菜,食落清新爽口。醬汁係沙律醬,整體真係好有大板燒感覺,唔錯。Mocha (熱):打卡之選,所有熱飲都有拉花,mocha味道夠濃,甜度剛剛好。芒果乳酪特飲:淡淡芒果味,乳酪酸酸少少甜甜,夠凍,口感好rich,夏天飲佢就啱晒。