2016-11-02
唔知幾時開始, 凡係d甜品有 芝士 / 綠茶 / 流心 / 紫薯 其中一樣, 就一定會好出名而位於堅尼地城既點子就有晒以上既野, 所以要係佢未係太出名之前食一次!今日四點半去到, 已經有7-8個人排緊隊原本話每日限量供應三十份既流心鬆餅 (3pm/6pm/9pm, 每一個時段十份), 但排到我地既時間已經剩返最後幾份. 賣晒就閂門所以建議大家最好早d去食, 同埋攞左飛就唔好周圍走; 因為排隊既情況其實好混亂侍應一個人要負責派飛, 帶位, 落單, 出餐, 收碟 同 埋單; 偏偏廚房就有五個人.....等左大概45分鐘, 終於入座!店入面環境唔錯,, 但就係好多蚊仔飛黎飛去宇治抺茶流心鬆餅配豆腐雪糕鬆餅既抺茶味唔算好重, 質地感覺似半熟蛋糕/心太軟, 超有空氣感~豆腐雪糕都好清新, 食完唔會太膩整體黎講, 食物既味道係唔錯, 會想下次再試其他甜品同咖啡.但排隊同食物既等候時間, 以及服務質素就有待改善啦~
今日四點半去到, 已經有7-8個人排緊隊
等左大概45分鐘, 終於入座!
店入面環境唔錯,, 但就係好多蚊仔飛黎飛去 宇治抺茶流心鬆餅配豆腐雪糕
豆腐雪糕都好清新, 食完唔會太膩
但排隊同食物既等候時間, 以及服務質素就有待改善啦~