2024-11-26
熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto 食評 日式燒肉、火鍋及刺身三重享受位於銅鑼灣市中心嘅熊本燒肉,全日供應日式燒肉放題同午市定食。今次我哋選擇咗下午茶時段,點咗「上選燒肉火鍋放題」同埋一客刺身拼盤。整體環境充滿日本風格,牆上有唔同嘅漫畫背景,感覺好有趣!🇯🇵### 餐點特色1️⃣ **燒肉、火鍋同刺身三重享受** 🔥 - 可以同時享受燒肉同火鍋,仲有10款唔同刺身選擇,真係超滿足!2️⃣ **平板電腦點餐** 📱 - 用平板電腦落單,選擇多到眼花撩亂,有炸物、燒肉、火鍋肉類、甜品、蔬菜等等,任君挑選。3️⃣ **澳洲和牛** 🐂 - 特別推薦佢哋嘅牛肉,全部都係澳洲和牛,質素一流,肉質鮮嫩。4️⃣ **鴛鴦火鍋湯底** 🍲 - 「極邪惡博多牛腸」鍋底完全冇偷工減料,整個鍋都係牛腸,牛味濃郁! - 「人氣柚子雞湯底」亦非常有驚喜,蔬菜同菇類放進去之後,帶有酸甜嘅柚子香氣,好開胃。5️⃣ **飲品選擇多** 🍹 - 我哋選擇咗百香果茶同蜜桃茶,味道微甜,完全唔膩,仲好開胃!### 推薦產品- **「極上澳洲和牛3品放題」** 🥩 - 燒肉油分充足,味道絕對一流!整體嚟講都
### 餐點特色
1️⃣ **燒肉、火鍋同刺身三重享受** 🔥
2️⃣ **平板電腦點餐** 📱
3️⃣ **澳洲和牛** 🐂
4️⃣ **鴛鴦火鍋湯底** 🍲
5️⃣ **飲品選擇多** 🍹
### 推薦產品
- **「極上澳洲和牛3品放題」** 🥩
- 燒肉油分充足,味道絕對一流!
整體嚟講都非常抵食,有唔同嘅優惠
1️⃣ **早鳥優惠**:730前離座,澳洲和牛放題只需 HK$298 起,性價比高!
2️⃣ **加 HK$38** 可以升級任食刺身,超值選擇!
3️⃣ **生日優惠**:預先提及生日訂座,仲可以獲得紅酒或德國甜白酒一枝,慶祝生日好適合!🎉
熊本燒肉真係一個好選擇,無論係食材質量定環境,都值得一試!
#熊本燒肉 #YakinikuKumamoto #銅鑼灣美食 #香港美食 #燒肉放題 #火鍋 #刺身 #日本料理 #探索美食 #香港探店 #澳洲和牛 #美味 #食評 #聚餐 #下午茶 #食物推薦 #餐廳 #美食分享 #肉食者天堂 #自助餐