2022-05-30 121 views
西營盤一帶都有好多咖啡店選擇,但要數到和風咖啡店就真係唔多,鄰近西營盤地鐵站就開左一間日式禪系咖啡店,真係岩晒一眾思鄉病朋友店舖以簡約禪系為主調,木既枱櫈,再用上石材作配搭,給人一種寧靜放鬆既感覺,餐牌仲加左手繪食物插畫,又靚又有花思軟枕三文治揀了水果枕,用上時令水果士多啤梨🍓、提子🍇 & 蜜柑🍊,再夾住d忌廉,3款水果都好清甜,忌廉唔太膩,仲令到成個三文治更加香滑,又靚又好食春日和光柚子撻外面係抹茶撻皮,入面係榛子蛋糕,仲有柚子差納許(朱古力&鮮奶油既結合),再放上半片既白朱古力,糖漬山檸柑皮 & 高知縣柚子琥珀糖,成件甜品看似簡單,但其實食材上係花左好多花思,味道亦都不錯Hojicha Latte焙茶味香濃,奶泡打得綿滑,天鵝拉花線條又實又靚Flat White咖啡香濃,奶味香甜,口感順滑環境舒適,食物方面雖然唔算太多種類,但睇得出係花左好多花思製成,因為地方唔大有限時都可以諒解

軟枕三文治
水果枕

Hojicha Latte
焙茶味香濃,奶泡打得綿滑,天鵝拉花線條又實又靚

Flat White
咖啡香濃,奶味香甜,口感順滑

水果枕