2022-09-01 53 views
疫情之下大家都去唔到日本旅行好耐又或者抽唔到身,咁就試吓位於荃灣呢間日式小店👍荃灣站B1出口,步行約7分鐘就到達喇~喺天保大廈地下~首試炸雞年糕弁當($58)炸得好脆口,兼顧纖維與多汁、鮮嫩的神奇口感征服我味蕾。年糕相當煙韌,食到唔識停口😋炸到金黃鬆脆外表,內裡就係軟綿綿,好正的口感配搭。之後係雙魚海鮮弁當($53)多春魚肉質嫩滑好有鮮味,完全冇腥味👍最啱好怕食到腥味嘅同事。喺餐廳食多春魚一碟都差唔多呢個價,呢度就有咁多款食物,真係爽~豆腐魚餅:豆腐嘅味道能帶出魚餅溫和嘅甜味及增加魚餅嘅柔軟度👍整體黎講,呢間嘢食都幾滿意,而且店面好吸引😍粉紅色岩曬打卡😊下次會再黎
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)