2019-04-11 91 views
荃灣一向多野食,今日同男朋友黎荃灣睇完戲,我喺荃新天地搵嘢食啦喎,商場雖然人流唔多,但係勝在食肆都好多吓,男朋友話想食鰻魚飯,我哋經過呢間日本餐廳,見到門口嘅食物展示好吸引,於是就入去大食一餐啦。鰻魚飯,唔算好大,但係勝在肉質好紮實而且又厚生,肉質軟腍多汁,每一粒但都晶瑩剔透,淋上鰻魚汁,淡淡滋味在心頭。咖哩吉列豬扒飯,金黃色嘅豬扒新鮮炸起,咬落香脆,外層粉吾會太厚身,咬落肉質軟腍多汁,日式咖喱香甜吾會好辣,配上蛋包飯,淡淡細膩。芝士年糕,金黃色嘅外表,睇落去脹卜卜,就知道新鮮炸起啦,炸得十分鬆軟,裹面既芝士傾盆而出,份外滋味。炒魷魚絲,份量好多,一條一條,炒得好香口,而且爽口彈牙,味道唔會太咸,而且食唔出雪藏味,真係食到停唔到口。