2021-06-24 251 views
Happy Friday🥳食一間日式良心咖啡店,係烏溪沙站嘅「屋子生活」🏠~相信好多朋友仔都試過,我都幫襯過幾次,最鍾意佢地落地大玻璃嘅地台🖼,空間感充足~裝修都好清新舒服,同路人必須支持!————————————————👅吉列豚扒丼 ($68)🔸吉列豬熱辣辣好脆🐷,有任何炸物嘅共通點 — 熱氣嘅感覺,肉質彈牙唔乾柴,三款沾醬任君選擇,霸道重口味吉列豬扒汁同刺激嘅黃芥末,我都係鍾意小女生口味嘅沙律醬,不過豬扒乾配白飯食都乾口🙈👅牛肉綜合茶泡飯 ($69)👍🏻 濃郁而清爽嘅柴魚昆布高湯浸泡飽滿嘅珍珠米,牛肉就算浸咗落湯都冇霉🐮,加埋粟米、海帶同脆米,啖啖都有配料👅木槺焙茶窩夫 ($48)👍🏻打到微微挺身嘅忌廉,灑上好幼細嘅木槺,有啲雪崩蛋糕feel,賣相幾靚喎~ 鬆餅軟中帶彈性,質地偏似冬甩多啲🧇,雪糕嘅焙茶幾突出,微甘茶味令成道甜品無咁甜👅凍拿鐵咖啡 ($39)👍🏻一層綿密泡泡,牛奶味比咖啡味重少少,最搞笑係有一下以為支鐵羹係鐵飲管😆,啜咗落去先發現蠢咗————————————————🚩總結:用新的幸福抹去舊的不快———————————————— 🌟注意:首次消費滿$200即可成為屋子

————————————————
👅吉列豚扒丼 ($68)

👅牛肉綜合茶泡飯 ($69)

👅木槺焙茶窩夫 ($48)

👅凍拿鐵咖啡 ($39)

🚩總結:用新的幸福抹去舊的不快
————————————————
🌟注意:首次消費滿$200即可成為屋子會員,即時送一杯拿鐵咖啡
📍 屋子生活
地址:馬鞍山烏溪沙路8號迎海薈地下4A舖