2021-06-24
今次黎到呢間位於中環既日式茶舍~~佢地主打日式手冲茶飲、小食同甜品,喺澳門好出名架❤️❤️環境舒服寧靜,係一個可以放鬆既好地方~~🍵期間限定套餐 $268✨-📍明太子抹茶蕎麥麵🍜想試佢地呢個冰磚好耐架啦,係夏天先有~~蕎麥麵用左冰磚黎裝,望落好吸引打卡一流📸📸整體味道唔錯,配梅酒冷麵汁一齊食好濃味~~食完好透心涼,十分消暑☀️☀️-📍玉子燒🥚口感濕潤厚實,仲好香蛋味,唔錯👍🏻👍🏻-📍靜岡濃厚抹茶同焙茶生朱古力🧆一啖一粒啱啱好~~兩款食落好香茶味,味道偏甜,仲入口即溶😋😋-📍手打冰佐賀有機抺茶-瑞雲🍵茶香濃郁回甘,好特別~~抹茶控必試❣️❣️🍱茶漬飯套餐 Set B $138✨-📍茶漬飯🍲茶漬飯有3款可以揀,我地就揀左三文魚碎~~食落有淡淡既茶味,仲帶點鹹香🤤🤤三文魚碎份量都好多,飯粒粒粒分明,唔錯!!-📍是日配菜🍜配菜就揀左迷你冷抹茶蕎麥麵~~麵條爽口,索哂冷麵汁好入味👍🏻👍🏻-📍手工茶凍🍮口感Q彈,味道唔會太甜~~-📍是日手沖茶🍹食飽飯最好飲杯茶解解滯~~飲完仲可以叫店員refill後拎走架❤️❤️我地仲叫左幾款甜品試試😋😋分別係日本Tiramisu大福($45)、宇治抹茶蛋糕($62)、柚子和菓子
佢地主打日式手冲茶飲、小食同甜品,喺澳門好出名架❤️❤️
環境舒服寧靜,係一個可以放鬆既好地方~~
🍵期間限定套餐 $268✨
📍明太子抹茶蕎麥麵🍜
想試佢地呢個冰磚好耐架啦,係夏天先有~~
蕎麥麵用左冰磚黎裝,望落好吸引打卡一流📸📸
整體味道唔錯,配梅酒冷麵汁一齊食好濃味~~
食完好透心涼,十分消暑☀️☀️
📍玉子燒🥚
口感濕潤厚實,仲好香蛋味,唔錯👍🏻👍🏻
📍靜岡濃厚抹茶同焙茶生朱古力🧆
一啖一粒啱啱好~~
兩款食落好香茶味,味道偏甜,仲入口即溶😋😋
📍手打冰佐賀有機抺茶-瑞雲🍵
茶香濃郁回甘,好特別~~
抹茶控必試❣️❣️
🍱茶漬飯套餐 Set B $138✨
📍茶漬飯🍲
茶漬飯有3款可以揀,我地就揀左三文魚碎~~
食落有淡淡既茶味,仲帶點鹹香🤤🤤
三文魚碎份量都好多,飯粒粒粒分明,唔錯!!
📍是日配菜🍜
配菜就揀左迷你冷抹茶蕎麥麵~~
麵條爽口,索哂冷麵汁好入味👍🏻👍🏻
📍手工茶凍🍮
口感Q彈,味道唔會太甜~~
📍是日手沖茶🍹
食飽飯最好飲杯茶解解滯~~
飲完仲可以叫店員refill後拎走架❤️❤️
我地仲叫左幾款甜品試試😋😋
分別係日本Tiramisu大福($45)、宇治抹茶蛋糕($62)、柚子和菓子($38)同紅葉紅豆和菓子($42)~~
當中推介Tiramisu大福,外皮煙韌,咬落去有爆cream既感覺🤤🤤
宇治抹茶蛋糕都唔錯,抹茶味濃郁,口感鬆軟~~
下次黎想試下佢地其他甜品同茶飲🥰🥰