1K
2022-06-30 103 views
今晚放工比較早,  同同事一起去鋰景灣行海邊,  又訂了檯食日本餐.  鮨玥, 侍應有效率地替我們安排座位, 闊落寬敞, 送來熱熱的日本綠茶, 清香解渴.夏日炎炎, 大家喜歡先飲 三得利生啤,   好快送到, 飲落精神爽.鱈魚干,   一流送酒小食, 魚干好香脆, 真美味.  一口一件, 又碰杯.唐揚日本炸池魚苗,  再來一個超級好味香脆小食,  迷你小魚好吸睛,  池魚苗卜卜脆,  沾些沙律醬及檸檬汁, 確實頂瓜瓜.本鮪壽司盛   赤身, 中拖羅, 大拖羅各兩件.   色澤鮮明, 油脂豐富.先由赤身開始食, 最瘦個部分最鮮紅色, 魚肉味最重.  其次食中拖羅略帶少肥, 油脂夠香. 最後食大拖羅,  花紋靚,  油脂比較重, 入口即溶.   手握壽司入口綿密滑順, 好 食.鰝鰺薄造池魚王刺身.鰝鰺系頂級珍貴魚,  師傅的刀工甚好, 每片薄切, 新鮮而透明嫰紅. 擺碟很美, 肉質細嫩,  十分新鮮, 爽脆甜美, 入口很滋味, 我們把魚片沾上特製的酸汁,  帶出了魚的香味,  使我們食慾大增.生燒白鱔燒得很香, 外皮脆卜卜, 鱔肉香甜, 肉質結實卻嫩滑, 大家要趁熱食.日本花魚一夜竿,
夏日炎炎, 大家喜歡先飲 三得利生啤  好快送到, 飲落精神爽.
先由赤身開始食, 最瘦個部分最鮮紅色, 魚肉味最重.
其次食中拖羅略帶少肥, 油脂夠香.
鰝鰺薄造池魚王刺身.
生燒白鱔
日本花魚一夜竿,   至正烤魚,  表面微烤焦, 口感酥脆, 魚肉鮮美,  吃起來不油膩, 口感扎實.
自家焦糖玉子燒
火壓鋼印餐廳名字 鮨玥,   厚燒玉子,   食落好香蛋味, 入口又滑又有口感.  加上焦糖帶點甜, 更滋味.
這個晚餐 好豐富, 食材優質, 價錢超值,  鮨玥 是個好選擇!!
$490 (Dinner)
  • 鰝鰺薄造池魚王刺身
  • 本鮪壽司盛