2022-07-01
⭕前排同emily做完野,於是係附近揾到間食好西,真係估唔到誤打誤撞都搵到一間咁高質嘅食燒物嘅餐廳💗🥳好食到今日已經想encore 🥰👍🔸日本安曇野豆腐沙律(胡麻醬) $68沙律菜好新鮮爽脆,豆腐好滑,就連我呢啲平時唔鍾意食沙律菜嘅人都食左幾啖💗佢嘅豆腐豆味好濃沃,整體份量都算多🥳🔸燒肉拼盤,牛魔再現 $660拼盤入面分別有三款肉類:日本國產A4和牛肉眼(120g)美國Prime牛小排美國Prime牛角切話你聽佢呢三款肉類都係超級好食,特別係如果你好鍾意食啖啖肉嘅人類一定要試💮高度recommend 👍👍👍佢哋啲肉婆你一般出面食燒肉嘅會有所不同,d肉全部都靚肉,有一定嘅燒肉方式,佢地服務好好,職員擔心你唔識燒🥲會教你一次點解燒唔同嘅肉/燒幾耐,先可以可以達到最佳嘅效果,,食到最好嘅口感同味道🤭舉個例:日本國產A4和牛肉眼,肉身較薄,燒既時候唔洗成日反,燒緊嗰一面同另一邊都同樣燒緊,迫緊啲血水出嚟,見到啲血水就得七七八八其實可以已經想碟,如果見到太多血水都可以將佢辣一辣先再放入口👅🔸日本國產帆立貝 (黑松露蒜蓉牛油燒)帆立貝大大隻,勁新鮮💗🥳店家一啲都唔孤寒,放左咗好多黑松露,加埋牛油一
🔸日本安曇野豆腐沙律(胡麻醬) $68
🔸燒肉拼盤,牛魔再現 $660
拼盤入面分別有三款肉類:
日本國產A4和牛肉眼(120g)
美國Prime牛小排
美國Prime牛角切
🔸日本國產帆立貝 (黑松露蒜蓉牛油燒)
帆立貝大大隻,勁新鮮💗🥳店家一啲都唔孤寒,放左咗好多黑松露,加埋牛油一齊燒,入口又香又鮮👍
🔸蕎麥冷麵 $62
最後我叫咗款冷麵,天口興唔想食熱辣辣嘅嘢🙁我一向都好鍾意食返多啲澱粉,所以都要叫咗款面浪下肚,蕎麥麵麵質爽口,佢個醬汁岩岩好,有好多紫菜可以撈埋一齊食🥰👍
🔸燒原條茄子 $78
食咗咁多肉類,食返個蔬菜中和番先🍆佢嘅燒原條茄子係好吸引,上面放滿咗好多櫻花蝦 蔥 蒜,再加埋一個入口甜甜地嘅燒汁,茄子外皮燒到香香脆脆,入邊嘅茄肉就嫩滑✨🍆